Még mindig nem tudni, mikor lesz használható a dunaszerdahelyi átkötőút

A város két üzleti zónáját összekötni hivatott, a Galántaitól a kürti útig húzódó útszakasz átadása továbbra is várat magára.

Még mindig nem tudni, mikor lesz használható a dunaszerdahelyi átkötőút
Archív felvétel - Paraméter

Legutóbb decemberben írtunk róla, hogy az átkötőút ötlete már mintegy tízéves, és a kezdeti ötlet abból állt, hogy az Észak II-es lakótelepet kapcsolják rá a Komáromi útra. A két északi lakótelepről ugyanis jelenleg csak a városon keresztül, vagy a rendkívüli módon leterhelt Gyurcsó István utcán, majd az üzleti zónán át lehet kijutni abba az irányba.

Jelenleg ebből már tulajdonképpen csaknem készen áll az első szakasz, ami lényegében a középső. A Mercury Markettől az Újfalu lakótelepet kikerülve húzódik a kürti útig, ahol a Tesco melletti, egyelőre keskeny, de kibővítendő utacskára csatlakozik majd.

Szelle Erika, a városháza építésügyi osztályának már távozott vezetője decemberben azt közölte, hogy az út üzembe helyezési engedélyét várhatóan januárban vagy februárban adják ki. Most már március vége van, és még mindig nincs hivatalos átadási időpont.

Zalaba Zoltán, az építésügyi főosztály egyik alosztályának vezetője érdeklődésünkre közölte, hogy az út műszakilag már elkészült.

„A használatbavételi határozat kiadása azután lehetséges, hogy az út alatt található víz- és szennyvízcsatorna használatbavételi határozatot kap a járási hivatal környezetvédelmi szakosztályától” – húzta alá.

A víz- és szennyvízcsatorna beruházója a Nyugat-Szlovákiai Vízművek, amely cég jelezte a városházának, hamarosan megkapják az engedélyt.

„Az út átadása a forgalomnak az említett használatbavételi határozatok jogerőre emelkedése után történik meg” – szögezte le Zalaba Zoltán.

Hogy ez mikor lesz, azt egyelőre nem tudni. A városi hivatal mindenesetre februári képviselő-testületi ülésén egy tavalyi határozatát pontosítva már nekifogott a Tesco melletti területek átvételébe. Szimbolikus összegért kerülhetnek városi tulajdonba az érintett területrészek, amelyeken aztán folytatódhat az út építése, kiszélesítése, rekonstruálása egészen a városból kivezető Pozsonyi útig.

(SzT)