Még mindig a régi típusú rendszámokat adják ki, de van egy módja, hogy már újat kaphassunk

Noha a belügyminisztérium jelezte, egészen addig a régi típusú rendszámokat adják ki, amíg a készlet tart, van egy módja, hogy az új verzióhoz jussunk hozzá – írja a Topky.

Még mindig a régi típusú rendszámokat adják ki, de van egy módja, hogy már újat kaphassunk
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Az új szlovákiai rendszámok kinézetére érkező reakciók vegyesek voltak, de el kell fogadni, hogy egyre több ilyet láthatunk majd az utakon futkosó autókon. A belügyminisztérium korábban közölte, hogy egészen addig adják ki a régi típusú rendszámokat, amíg a készlet tart, ez pedig akár néhány hónapig is eltarthat.

Felmerül viszont a kérdés: hogyan lehetséges, hogy mégis látni már autókat, amelyeken új típusú rendszám van? A belügyminisztérium a Topkynak adott válaszban megerősítette, hogy egészen addig adják ki a régi típusú rendszámokat, amíg a készlet tart, de ha valaki már az új típusút szeretné autóján tudni, azt is lehetővé teszik. Ebben az esetben viszont az autó tulajdonosa nem kapja meg a jelzést azonnal az autó bejelentésekor, hanem meg kell várnia, amíg a futár kézbesíti neki, mivel azt a belügyminisztérium Besztercebányán lévő logisztikai központján keresztül rendelik meg.

A tárca hozzáteszi: az első klienseknek már kézbesítették az új típusú rendszámokat, és naponta kb. 400 új kérvényt bírálnak el.  


(topky.sk)