Megbüntették a motorozó Mikulást – ilyen bűnlajstromot nem mindennap szed össze az ember

Nyolcszáz eurós bírságra számíthat a Mikulás, aki Pozsonyban motorozott, mikor lekapcsolták a rendőrök – a szükséges iratai azonban nem voltak nála. De nem csak ezt az egy hibát követte el! A jó Mikulás ezúttal úgy viselkedett, mint egy ördög.

Megbüntették a motorozó Mikulást – ilyen bűnlajstromot nem mindennap szed össze az ember
Fotó: TASR

A rendőrök egy áruház közelében figyeltek fel a motorozó piros zubbonyos apóra. De hiába ő a Mikulás, a törvény bizony mindenkire vonatkozik: szakállas barátunk ugyanis bukósisak nélkül ült a kétkerekűn, miközben telefonált is. Biztos a gyerekek ajándékait rendelte meg.

Emellett nem voltak nála a szükséges iratai sem (te jó ég, hisz mivel igazolja magát a Mikulás!?), a motornak pedig nem volt eredeti a rendszámtáblája. Sőt, az is kiderült, hogy a jó öreg Mikinek nincs is jogosítványa motorkerékpárra, amire egyébként nemzetközi körözést adtak ki.

Az igazoltatás után a Mikulás nem folytathatta útját, mivel a rendőrök lefoglalták a motort. A szakállas férfi három évig nem vezethet motorgépjárművet, emellett pedig 150-től 800 eurós bírságot is kiszabhatnak rá.

Senkit sem akarunk lelombozni, de nem biztos, hogy reggel mindenki édességekkel teli csizmát fog találni az ablakban.

TASR/para