Megdöbbentő dolgok derültek ki az autósról, aki halálra gázolt egy gyalogost, majd elhajtott

A rendőrség halálokozás és elsősegély elmulasztásának bűntettével gyanúsított meg egy 55 éves férfit, aki kedden elgázolt egy gyalogost.

Megdöbbentő dolgok derültek ki az autósról, aki halálra gázolt egy gyalogost, majd elhajtott
Rendőrségi felvétel

Amint arról beszámoltunk, az eset 17 óra körül történt Strečno (Zsolnai járás) kataszterében. Egy 60 éves gyalogos férfi épp az úton haladt át, amikor elgázolta az érkező Škoda Superb.

Az 55 éves autós ahelyett, hogy elsősegélyben részesítette volna a férfit, elhajtott a helyszínről. A gyalogos olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A cserbenhagyó autós Turócszentmárton felé haladva további két közlekedési balesetet okozott, ezek során szerencsére senki sem sérült meg. A sofőr újfent nem teljesítette kötelességeit, és továbbhajtott.

A rendőrség időközben körözést adott ki az autós ellen, akit végül Krpeľany községnél fogtak el az autópályán. A sofőr szervezetében 1,94 ezrelék alkoholt állapítottak meg.

TV JOJ információi szerint a sofőr sebészorvosként dolgozik a rózsahegyi katonai kórházban. A rendőrség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását.


-para-