Megint változtak az üzemanyagárak Szlovákiában, a gázolaj továbbra is meglepetést okoz

Az egy héttel korábbihoz hasonlóan ezen a hétvégén is átírták az árcédulákat a szlovákiai benzinkutakon. Ez egyelőre csak a benzint érinti, a gázolaj ára meglepetésre tartja az eddigi szintjét – írja a TV Noviny.

Megint változtak az üzemanyagárak Szlovákiában, a gázolaj továbbra is meglepetést okoz
Fotó: TASR

Hosszú stagnálás után január közepén újfent változtak a benzinárak Szlovákiában, de nem olyan módon, ahogy azt szerettük volna. A benzin drágább lett, a gázolaj ára viszont lejjebb ment.

Az elmúlt hétvégén is a benzin ára változott – 3 centtel lett drágább, így jelenleg 1,56 eurót fizetünk literéért. A szakértők korábban azzal rémisztgettek, hogy a gázolaj is drágulni fog, de pont az ellenkezője következett be, most pedig nem is változott az ára.

Boris Tomčiak elemző szerint enyhe áringadozásokról van szó, és ez az elkövetkező időben is kitarthat. Az év első két hónapjában csak enyhén változhatnak az üzemanyagárak, februárban viszont rövidtávú nyomás nehezedhet az árakra, mivel leállítják az orosz üzemanyagimportot az EU-ba. Tomčiak szerint a gázolaj ára biztosan nem haladja majd meg az 1,70 eurót.


(tvnoviny.sk)