Megkezdődött a 63-as főút somorjai szakaszának felújítása

A Szlovák Útkezelő Társaság (SSC) október 25-től december 14-ig, reggel 9:00 és délután 17:00 óra között – a hétvégéket is beleértve -, felújítja a Somorján áthaladó I/63-as számú főút burkolatát.

Megkezdődött a 63-as főút somorjai szakaszának felújítása


A régi aszfaltburkolat felmarása idején a forgalmi sávok egyikét lezárják. A forgalomkorlátozásra ideiglenes közlekedési táblák figyelmeztetnek majd, a munkálatok ideje alatt pedig forgalomirányítók terelik majd az autósokat. 17 óra után a forgalmat közlekedési jelzőlámpák fogják irányítani.

A város arról tájékoztatott a honlapján, hogy a felújítás a Lidl szupermarket előtti kereszteződéstől a tejfalusi buszmegállóig terjedő szakaszt fogja érinteni, mintegy 2,5 kilométer hosszan. Kivételt azok a rövidebb szakaszok képeznek, amelyeket az utóbbi években már felújítottak - mint például a Pomléi út és a Pozsonyi út kereszteződése. A munkálatok nem terjednek ki a Pozsonyi és Szenci út, illetve a Szél utca kereszteződésében található körforgalomra, ahol behatóbb átépítésre lesz szükség.

A kivitelező három szakaszra osztotta fel munkálatokat. A felújítás első szakasza a Pozsonyi és Szenci út, valamint a Szél utca kereszteződésén található körforgalomtól a tejfalusi buszmegállóig terjed. A második szakaszban a Pomléi út becsatlakozásától a Pozsonyi és Szenci út, illetve a Szél utca körforgalmáig terjedő részt újítják fel. A felújítás harmadik fázisa a Lidl melletti kereszteződés, valamint a Pomléi és Pozsonyi út kereszteződése közötti útszakaszt fogja érinteni.

A somorjai önkormányzat kérésére a beruházó vállalta, hogy az Ister buszmegálló működésében nem lesznek fennakadások.

Kapcsolódó cikk:

Dugókra felkészülni! December közepéig forgalomkorlátozás lesz érvényben a 63-as út somorjai szakaszán!


(TASR)