Megmasszírozott egy Škodát, majd le akart lécelni a zsaruk elől a szeredi fazon

A Nagyszombati kerületben péntektől vasárnapig hat sofőrt lepleztek le, akik épp balesetet okoztak, ittasak voltak, vagy épp nem akarták megfújni a szondát.

Megmasszírozott egy Škodát, majd le akart lécelni a zsaruk elől a szeredi fazon
A Szereden történt koccanás sértettje (Rendőrségi felvételek - továbbiakért kattints!)

Az egyik delikvens egy 35 éves szeredi férfi, aki pénteken délelőtt Honda CR-V-jével nekiment a városban egy Škoda Kamiqnak, a helyszínről viszont lelécelt. Sempte (Šintava) felé vette az irányt, a rendőrök azonban utána eredtek. Többször is felszólították őt, hogy álljon meg, de a férfi nem hallgatott rájuk. Végül egy áruház parkolójában állt meg, ahol a rendőrök el akarták végezni rajta az alkoholtesztet, ő viszont ezt és a drogtesztet is elutasította. Így viszont büntetőeljárással kell szembenéznie, és úgy kezelik, mintha egy ezrelék feletti alkoholszinttel ült volna a volán mögött.

Hasonló cselekményt követett el egy 44 éves sofőr a nagyszombati járásbeli Brestovany községben is, ahol a Citroën Berlingójával tolt meg egy Fiat Ducatót, majd szintén elhajtott. A zavari rendőrök körülbelül félórával később viszont kinyomozták, ki volt az, és megkeresték a lakhelyén. A férfi agresszívan viselkedett, ezért a rendőrök kényszerítő eszközöket alkalmaztak és őrizetbe vették. Mintegy másfél óra elteltével lenyugodott, majd ekkor belement az alkoholtesztbe is, de még mindig 2,4 ezreléket fújt.

A galgóci járásbeli  Veľké Kostoľany községben egy 41 éves nő nem tudott bevenni egy kanyart, lehajtott az árokba a Peugeot-jával, majd nekiment egy betonhídnak. A nő alkoholszintje 2,7 ezreléket tett ki.

Szombaton három sofőrt állítottak meg a rendőrök, aki részeg volt. Szakolca és Vrádišťe között egy benzinkútnál egy 22 éves fiatal hajnali háromkor 1,5 ezreléket fújt, majd este Somorján egy 49 éves pozsonyi több mint két ezrelékkel ült a volán mögött, majd nem egész egy órával később Senicán állítottak meg egy sofőrt, akinek az alkoholszintje 1,38 ezrelék volt.

Mindegyikük büntetőeljárással néz szembe.

(parameter)