Megrázó fotókat osztott meg a rendőrség két dunaszerdahelyi járásbeli balesetről, hogy rámutassanak egy fontos dologra! (FOTÓK)

A gyorshajtás és az alkoholos befolyásoltság is elfogadhatatlan a volán mögött. A napokban történt súlyos balesetek kapcsán a Nagyszombat megyei rendőrség fontos dologra hívta fel a figyelmet, és egyúttal kéri a sofőröket.

Mint ismert, vasárnap késő este egy személykocsi belerohant a pozsonyi, Zoch utcai buszmegállóba, ahol akkor éppen többen várakoztak. Négy személy életét vesztette, hatan megsérültek, közülük három személyt kritikus állapotban szállítottak kórházba. Hétfőn délelőtt az ötödik áldozat is elhunyt. A sofőr ittas állapotban vezetett: szervezetében 1,69 ezrelék alkoholt állapítottak meg, és megközelítőleg 110 km/órás sebességgel hajtott a buszra várakozó emberek közé.

Néhány nappal később, szerdán hasonló eset történt, ezúttal Čadcán: az ittas sofőr felhajtott a járdára, ahol elgázolt egy édesanyát két kiskorú gyermekével együtt.

 „Sajnos a mi útjainkon is állandóan felbukkannak olyan sofőrök, akik képesek ittasan a volán mögé ülni, illetve olyanok, akiknek nem okoz gondot nagy sebességgel átrepülni a községeken, városokon. Az ilyen felelőtlen viselkedésre irányítjuk a figyelmünket”

- írták a rendőrök a közösségi oldalon, ahol egyúttal figyelmeztetik a sofőröket, vezessenek és viselkedjenek úgy, hogy mindenki sikeresen célba érhessen.

„Legyenek az elmúlt napok eseményei emlékeztetők mindazoknak, akik úgy érzik, semmi rossz nem történhet velük” – szögezik le.

A történtek kapcsán a Nagyszombat megyei rendőrség összegyűjtötte azokat a legsúlyosabb eseteket, amelyek az elmúlt hónapokban történtek, és amelyeknél szerepet játszott az alkohol.

„Sajnos néhány esetnek tragikus vége lett. Több sofőr olyan állapotban ült volán mögé, hogy képtelen volt megállni a saját lábán” – jegyezték meg.

Példaként egy februárban és egy augusztusban történt halálos balesetet említettek a Dunaszerdahelyi járásból. Mindkét esetben fának csapódott az autó, és a sofőr mindkét helyen életét vesztette. A rendőrség közölte, mindkét sofőr szervezetében 1,7 ezrelék alkohol volt.

A rendőrök arra is felhívták a figyelmet, hogy februárban Nyékvárkonyon 114 km/órával száguldott egy autó, a sofőrje szervezetében 1,17 ezreléknyi alkoholt mértek.

Az elmúlt napokban történtek kapcsán a rendőrség közölte, a megszokottnál is nagyobb figyelmet fordítanak az autósok ellenőrzésére, a sebességmérésre és az alkoholos befolyásoltság tesztelésére.

(FB)