Megvan a sofőr, akinek a teherautójáról lehulló vascső átszúrta a buszsofőr testét

A rendőrség még vizsgálja a súlyos baleset körülményeit, amely kedd este 8 órakor történt Nyárasd közelében, a csallóközi falvat Ekeccsel összekötő útszakaszon.

Megvan a sofőr, akinek a teherautójáról lehulló vascső átszúrta a buszsofőr testét
Fotó: Paraméter

Ahogy arról korábban írtunk, valódi horrorbaleset történt: egy Ekecs felé tartó fehér teherautó rakteréről elszabaduló vascső becsapódott a szemből érkező, Nyárasd irányába haladó autóbusz szélvédőjén.

A brutális erővel becsapódó vascső átfúródott a 46 éves, érsekújvári járásbeli buszsofőr testén, de még a sofőrülésen is.

Az autóbusz - melyen a sofőrön kívül még négy személy utazott, egyikük sem sérült meg - a szántóföldön állt meg. A kierkező tűzoltók a buszsofőr mellkasánál és a háta mögött elvágták a több centi vastag csövet, majd az életveszélyben lévő férfit mentővel szállították az egyik pozsonyi kórházba. A rendőrség legfrissebb közleménye szerint a balesetet túlélte, de sérülése súlyos.

A fehér színű teherautó sofőrje továbbhajtott, és bár elképzelhető, hogy nem regisztrálta az általa okozott balesetet, később viszont észre kellett vennie, hogy valami hiányzik a rakteréről.

A rendőrség szerda reggel a lakosság segítségét kérte a sofőr felkutatásához.

Mária Linkešová rendőrségi szóvivő szerda délután három órakor a Paraméterrel közölte, hogy a sofőrt megtalálták.

"A balesettel kapcsolatos minden információt köszönünk a nyilvánosságnak. A rendőrség ezekben a pillanatokban hallgatja ki azt a férfit, aki a szóban forgó teherautót vezette" - nyilatkozta a Paraméternek a szóvivő.

A rendőrség a későbbiekben tájékoztat az ügyben folyó vizsgálat részleteiről.

(parameter)