Ment, mint a biliárdgolyó, koccanás itt és ott, aztán meg uzsgyi

Csütörtökön volt mit csinálniuk a nagymihályi rendőröknek. Ahogy arról már írtunk, a településen cirkáló egyik sofőr annyira készen volt, hogy igazoltatáskor, mint egy túlérett gyümölcs, a porba hullott, simán kiesett a volán mögül. Pár kilométerrel arrébb egy hasonló hangulatban kocsikázó kollégának szintén gondja akadt az összpontosítással. Mintha csak egy dákó indította volna útjára.

Ment, mint a biliárdgolyó, koccanás itt és ott, aztán meg uzsgyi

Az történt, hogy az 55 éves főhősünk megunhatta a szokványos autókázást és valami furcsa oknál fogva áttért az út másik oldalára, ahol Hyundai tipusú kocsijával oldalról nekiütközött egy Audi Q7-es járgánynak. Ahelyett, hogy megállt volna rendezni a helyzetet, a pityókás pilóta úgy döntött, a legjobb, ha elhúzza a csíkot.

Beletaposott a gázba és kereket oldott. Megtett pár kilométert, és aztán a történelem megismételte önmagát: ismételten sikerült nekihajtania egy személygépkocsinak, a becsületére szóljon, most "csak" hátulról támadva meg az előtte haladó négykerekű prédát. Ekkor már volt a flúgos futam főszereplőjének annyi önkritikája, hogy azt mondja, ok, mára ennyi elég is lesz, és kievickélve a verdájából menekülőre vette a figurát.

Nem jutott messzire, a közlekedésiek hamar elcsípték a kótyagos krapekot és jól meg is szondáztatták. Az eredmény: 2,35 ezreléket produkált az arc, ami elég ahhoz, hogy egy időre kiiktassák a forgalomból.

polícia/p