Mentőautó gázolt el két embert, akik a kocsijukból szálltak ki

Szirénázó mentőautó karambolozott Kassán. Miközben egy karambolt próbált menet közben elkerülni, nekirohant egy parkoló kocsinak, melyből épp szálltak ki ketten - írja a Nový Čas.

Mentőautó gázolt el két embert, akik a kocsijukból szálltak ki
Rendőrségi felvétel

A mentőautó éppen egy Seatot előzött, amikor az irányt váltott előttük. A mentőautó sofőrje félrerántotta a kormányt, hogy megelőzze az ütközést. Ezt követően a kocsit már nem tudta egyenesbe hozni, noha szemtanúk beszámolói alapján kevés hiányzott. Irányíthatatlanná vált, és nekiütközött az út mentén parkoló autóknak, melyek egyikéből épp szálltak ki ketten.

A képek is arról tanúskodnak, hogy nagy sebességgel rohant bele, és óriási szerencse, hogy egyáltalán túlélték. Egyiküket a helyszínen ellátták, a másik, 40 éves férfit viszont súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani. A kassai Pasteur kórházba szállították, Ladislava Šustová szóvivő szerint többszörösen megsérült, az intenzív osztályon kezelik.

A kassai mentőszolgálat szóvivője, Viktor Wurm elárulta, hogy mentőseik egy eszméletlen pácienshez igyekeztek, a baleset során szerencsére nem sérültek meg.

Lenka Ivanová rendőrszóvivő arról számolt be, hogy a balesetben érintett sofőrök alkoholtesztje negatív lett.

(Nový Čas)