Mi köze Putyinnak a NAKA-hoz? A választ megadja ez az autó

A Mercedes tulajdonosa nem rendőr, de a szélvédőn a NAKA jelzése látható.

Mi köze Putyinnak a NAKA-hoz? A választ megadja ez az autó
Forrás: dennikn

A nem mindennapi HE PUTIN rendszámú autóról készült kép a napokban bukkant fel az interneten. Amellett, hogy a jármű tulajdonosa nyíltan vállalja szimpátiáját az orosz elnök iránt, a szélvédőn a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) hivatalos jelzése is megtalálható. A NAKA jelzése alatt pedig a „rendőrség“ feliratot is feltüntették.

A „rendőrség“ feliratot tilos felhasználni bármilyen személynek, aki nem képviseli a rendőrséget. Martin Wäldl rendőrségi szóvivő szerint az autó tulajdonosa nem rendőr, a NAKA pedig nem használ ilyen matricákat.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, mivel a felhasznált matrica és a „rendőrség“ felirat feltüntetése törvénybeütköző.

„Az történhetett, hogy minden bizonnyal az egyik sofőröm helyezhette el a reklámfeliratot“ - mondta az autó tulajdonosa arra a kérdésre, hogy miért szerepelnek a járművön a jelzések.

A rendszámot pedig azzal magyarázta, hogy ezzel fejezi ki politikai nézetét. Hozzátette, hogy külföldön, ahol dolgozik, az ilyen rendszámok nem keltenek akkora felháborodást, mint nálunk.

dennikn/para