Mi lesz már azzal a fránya bősi körforgalommal?

Mi lesz már azzal a fránya bősi körforgalommal?
Fotók: Paraméter

Az eredeti terv szerint szeptember 20-ig tervezték teljesen lezárni a körforgalmat, és október 15-ig megvalósítani a teljes projektet. A teljes útzár most viszont már három héttel hosszabb.

Szeptember végén, amikor először aszfaltozták a körforgalmat, egy ellenőrzés során olyan mértékű hiányosságokat tártak fel, hogy fel kellett marni az egész úttestet. Annak minősége ugyanis botrányosan gyenge volt.

„Végsősoron olyan minőségben készült el az aszfalt, hogy azt nem vette át a megrendelő, és mi sem. Azóta újra felmarták, és holnaptól aszfaltozzák ismét”

– árulta el megkeresésünkre Fenes Iván bősi polgármester.

Két hete már így nézett ki

A kivitelező cég a dunaszerdahelyi EKOM Plus, melynek ügyvezetője, Szomolai Ernő kérdésünkre elmondta, hogy asz aszfaltozást végző alvállalkozójuk hibájából történt mindez.

„Rossz idő volt, szakadt az eső, és a keverő egyszerre kivitte az összes aszfaltot, melynek viszont nem volt meg a kellő hőfoka, tömörsége”

– magyarázta a történteket.

Elmondta azt is, hogy dolgoztak már együtt korábban is ezzel a bizonyos céggel, korábban viszont nem voltak ilyen problémáik. Megerősítette, hogy az úttest felmarása után holnap már kezdik az új aszfaltozást, amit most már egy másik cég végez majd el.

A polgármester és a cégvezető is megerősítette, hogy

október 15-én, azaz vasárnap délután vagy este már megnyitják a körforgalmat.

Addig van ugyanis engedélyük. Szomolai elmondása szerint pénteken és szombaton zajlik majd az úttest felfestése, valamint az eddig elmaradt táblák kihelyezése.

A körforgalom projektjének teljes értéke 280 ezer euró. Fenes Iván hangsúlyozta, hogy mivel a feltárt hiányosságok tárgyát képezik a reklamációnak, ezért az újbóli aszfaltozást a kivitelező költségén kell megvalósítani.

(SzT)