Mi történt az autósokkal? Öt perc alatt hárman képzelték autópályának az országutat!

Öt perc alatt három sofőrt kaptak súlyos gyorshajtáson a galántai közlekedésrendészet munkatársai.

Mi történt az autósokkal? Öt perc alatt hárman képzelték autópályának az országutat!
A fotóra kattintva képgaléria nyílik (Fotók: rendőrségi felvételek)

A rendőrök a Vághosszúfalu és Sopornya közti I. osztályú úton teljesítettek szolgálatot még múlt szombaton. Déli 12 óra körül öt perc leforgása alatt három gyorshajtó sofőrt fényképeztek le sebességmérő műszerükkel. A szóban forgó szakaszon 90 km/h a megengedett maximális sebesség.

Az első - és egyben leggyorsabb - gyorshajtó egy pozsonyi rendszámú Volkswagen sofőrje volt. Ő 167 km/h-val haladt. Harminc másodperccel később egy Opel típusú furgon került a rendőrök célkeresztjébe 132 km/h-s sebességgel, majd négy és fél perccel később egy BMW tűnt fel a láthatáron 134 km/h-val száguldva.

Az említett sofőröket az objektív felelősség elve alapján pénzbírsággal sújtják. Ez azt jelenti, hogy a rendőrök nem állították meg őket, és a bírságról szóló határozat postai úton jut majd el az említett gépkocsik tulajdonosához. A két "lassúbb" gyorshajtó 270, a 167 km/h-val hasító sofőr pedig 800 eurós pénzbüntetésre számíthat.

"Ha új is az út, az aszfalt pedig sérülésmentes, az sem változtat semmit a sebességhatáron. Legyenek felelősek, és ne csak magukra, hanem mások életére és egészségére is ügyeljenek"

- szólítja fel az esetek kapcsán a rendőrség az autóvezetőket.

(parameter)