Mindenki másképp látta az úszori vasúti megállónál történt tragikus balesetet, a rendőrség szemtanúkat keres

A dunaszerdahelyi közlekedésrendészet továbbra is vizsgálja az Úszor melletti vasúti átjáróban hétfőn történt tragikus baleset körülményeit.

Mindenki másképp látta az úszori vasúti megállónál történt tragikus balesetet, a rendőrség szemtanúkat keres
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Hétfőn reggel tragikus kimenetelű baleset történt az Úszor és Vörösmajor (Hviezdoslavov) közti vasúti átjáróban, amelynek következtében életét vesztette egy 60 éves férfi – írtuk korábban.

Egy Škoda Felicia hajtott fel a sínekre, amikor ott a közzétett felvételek tanúsága szerint éppen érkezett egy tehervonat. A személykocsiból alig maradt valami.  Mária Linkešová rendőrségi szóvivő közölte, az autót egy 60 éves pozsonyi férfi vezette.

Az úszori megállónál lévő vasúti átjáró sorompóval nincs biztosítva, fény- és hangjelzéssel viszont el van látva. A balesetet követően több szemtanú is arról számolt be, hogy a hang- és fényjelző nem működött az eset idején.

A Szlovák Vasút (ŽSR) azt állítja, hogy a baleset során ugyan megrongálódott az átjárónál lévő szekrény, de a jelzőberendezés működött a baleset idején, nem kaptak bejelentést meghibásodásról.

Mária Linkešová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője szerdán arról tájékoztatott, hogy a szemtanúk vallomásai nincsenek összhangban azzal kapcsolatban, hogy a baleset idején működött-e a fényjelzés.

„A rendőrség ezért a balesetet követően azonnal kérte az Állami Vasutak (ZSE) állásfoglalását a történtekkel kapcsolatban, ami a jelzőrendszert illeti” – közölte a szóvivő, majd hozzátette, arra kérik az embereket, ha a fedélzeti kamerájuk rögzítette a balesetet, jelentkezzenek a rendőrségen.

„Ha látták a sofőrt az átjáróra hajtani, illetve van videófelvételük vagy releváns információkkal szolgálhatnak a baleset körülményeivel kapcsolatban, jelentkezzenek a 158-as rendőrségi segélyhívón, vagy írjanak üzenetet a Nagyszombat megyei rendőrség hivatalos Facebook-oldalára. Minden információ segíthet a baleset körülményeinek és a 60 éves férfi halála okának felderítésében” – zárta a szóvivő.


(parameter)