Miután megborult a közúti forgalom, Matovič magyarázkodik (Videók)

A fővárosba vezető utakon (de máshol is) összeomlott a közúti forgalom, erre Igor Matovič kirakta a Facebookra, hogyan kellene ellenőrizni.

Miután megborult a közúti forgalom, Matovič magyarázkodik (Videók)
Fotó: TASR
Kapcsolódó cikkek:
 
"Fétist csináltunk a koronavírus elleni harcból" - Matovičot kritizálta az autóból Sulík
 
Összeomlott a forgalom, idegölő várakozás a járások határain - kérdőívet kell kitölteni (fotók, videók)
 
Kijárási tilalom: mi történik, ha átmeneti lakhelyed más járásban van, mint az állandó?

Hajnal óta tele az internet fotókkal és videókkal arról, hogyan állt meg a forgalom és alakultak ki kilométeres kocsisorok a járáshatárokon a kijárási tilalom bevezetése miatt. Az autósokkal kérdőívet töltetnek ki, ezzel pedig rendkívüli módon lelassult a közlekedés a fővárosba vezető számos közúton, köztük a sztrádákon is.

Minimum egy, de akár több órás is lehet a várakozási idő, és ez nem ért véget a reggeli csúcsforgalommal, hanem a déli órákban is hasonló tapasztalatokról számolnak be a sofőrök. 

A pozsonyi kerületi rendőrség helikopteréből kapcsolta élőben a 63-as főutat Csöllénél (Rovinka), nem sokkal dél előtt:

Pozsony megye azt közölte korábban, hogy a fővárosba vezető összes úton megállt a forgalom. A D1-esen Nagyszombat felől Zelenečnél állt a sor. Eleinte ugyan a kamionokat a jobb oldali sávba állították, ám a középső sávban is történt egy kisebb baleset, kamion koccant egy személykocsival. 

Ugyancsak kocsisorok alakultak ki Szenc felől a régi szenci úton, valamint Stupava felől a D2-esen.

Más régiókból is több órás várakozásról számolt be a Zelená vlna rádióadás, ugyancsak a D1-esen Vágbesztercénél, Zsolna irányába, vagy Kassára bemenet Nižný Klátov vagy Malá Ida irányából, Strážske és Vranov nad Topľou között, Bánovce után Trencsén felé, és még sorolhatnánk.

Matovič erre délben kiírja a Facebookra, hogy az ellenőrzéseknek véletlenszerűeknek kellett volna lenniük:

„Szúrópróbaszerű ellenőrzésekre lett volna szükség. Egyes járőröknek reggel egy kicsit kicsúszott a kezük közül az irányítás… Ennek ellenére azt kérem, ne szidjuk őket… Úgy tudom, már rendeződött a helyzet” – írta a közösségi hálón a kormányfő.

A belügyminisztérium szerint a rendőrök és a katonák a kormány határozata alapján ellenőriznek mindenkit a járások határain, és kérdeznek rá a kijárási korlátozás megszegésének okára. 

(TASR/Nový Čas/parameter)