Mobilon keresztül vásárolt jegyet a pozsonyi tömegközlekedésre, mégsem úszta meg büntetés nélkül

A főváros tömegközlekedési vállalata (MHD) hét évvel ezelőtt vezette be az sms formájában vásárolható jegyek forgalmazását.

Mobilon keresztül vásárolt jegyet a pozsonyi tömegközlekedésre, mégsem úszta meg büntetés nélkül
Fotó: Cas.sk

A mobilon keresztül vásárolt jegy ugyan 10 centtel drágább, mint a klasszikus egyórás, de ugyanakkor 10 perccel hosszabb is az érvényessége. Azonban a technika néha csődöt mondhat. Mi történik akkor, ha elküldjük az üzenetet, de nem jön meg a kívánt jegy? Ha ilyenkor ellenőrbe botlunk, pechünk van.

A pozsonyi Simona a fővárosi tömegközlekedéssel utazott a munkába, úgy mint minden nap. A megállóban ő is sms formájában vásárolt menetjegyet, és öt perccel az üzenet elküldése után felszállt az autóbuszra.

A járaton megjelentek az ellenőrök. Mikor a 25 éves lány meg akarta mutatni telefonját, döbbenten vette észre, hogy nem jött meg a menetjegye. „Eszembe se jutott, hogy leellenőrizzem a bejövő üzeneteket a felszállás előtt“ – mondta Simona.

Az ellenőr könyörtelen volt, és mivel a veszekedésnek nem volt semmi értelme, a lány a helyszínen kifizette a bírságot. A szituáció azonban felbőszítette. „A jegyet rendesen időben vásároltam meg, akkor miért kéne a hibás rendszer végett ráfizetnem? Ez már átmegy minden határon, nem ez az első ilyen eset“ – mérgelődött a lány, majd hozzátette, hogy véleménye szerint a tömegközlekedés katasztrofális helyzetben van, a jegyek ára el van túlozva, a büntetésről már nem is beszélve.

Adriana Volfová, a tömegközlekedési vállalat szóvivője szerint ilyen esetben panaszt kell benyújtani, amit aztán majd elbírálnak. Ugyanakkor a szóvivő szerint ilyen hiba csak elvétve fordul elő.

Mit tehet az utas, ha a rendszer kudarcot vall?

  1. Az utas csak a telefonjára megérkező jeggyel szálljon fel a járműre.
  2. Ha a jegy nem érkezik meg 1-2 percen belül, az érvényességi ideje még 10 percet tart.
  3. Ha büntetést kell ezért fizetnie, joggal adhat be panaszt, illetve kérelmet a büntetés figyelmen kívül hagyására

Cas.sk/para