Mutatjuk, hogyan fújják meg a kocsikat a Dunaszerdahelyi járásban!

Csökken a lopások száma, ezen belül pedig enyhén nő a felderítettség e bűntényi kategóriában.

 
Mutatjuk, hogyan fújják meg a kocsikat a Dunaszerdahelyi járásban!
Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Az autólopásokról volt szó a Pátria rádió szombati adásában, ahol Both Péter járási rendőrkapitány válaszolt a felmerülő kérdésekre.

Kifejtette, hogy az utóbbi években mintegy 10-15%-kal csökkent az autólopások száma a Dunaszerdahelyi járásban, ehhez képest pedig enyhén nőtt a felderítettségi arány.

„A tavalyi év folyamán közel 1700 gépjárművet lovasítottak meg, 35% volt a felderítettségi arány”

– emlékeztetett. Hozzátette, e téren idén is hasonló tendencia mutatkozik.

Szóba került, hogy a Nagyszombati kerületben hetente 3-5 gépjármű tűnik el, és a kocsilopások is jellemzőbbek a nyugat-szlovákiai megyékben, elsősorban a fővárosban, ahol szinte naponta megfújnak 3-4-et, azon kívül a Nagyszombati kerületben, a Nyitrai kerület nyugati felében, illetve a Trencséni kerület déli részében. Ezek számítanak az ország gazdaságilag fejlettebb régióinak.

„A leggyakoribb lopott márka a Škoda Octavia és a Fabia, de előtérbe kerültek az utóbbi időben a Superbek, utána a Volkswagenek, majd ezt követik a prémium kategóriás gépjárművek, a BMW, az Audi, illetve a Mercedes”

– figyelmeztetett. Ezt kiegészítette azzal, hogy mivel ezekből a gépjárművekből van a legtöbb, így ezek alkatrészei is a legkeresettebbek a fekete piacon.


Az elmúlt hetekben egy somorjai és egy dunaszerdahelyi kocsilopási esetről is írtunk:

Ellopták a Pátria igazgatójának szolgálati kocsiját!

Dunaszerdahelyen fújták meg ezt a Škoda Formant


Both Péter beszélt arról is, milyen módszerekkel veszik uralmuk alá a gépjárműveket a tolvajok. „Ez függ attól, hogy milyen technikai képesítése és lehetőségei vannak az elkövetőnek. A legprofibbak egy percen belül képesek startolni a gépjárművet, de ehhez komoly elektronikai eszközökre van szükség, amivel beavatkoznak a gépjármű védelmi rendszerébe. A vezetői rendszert cserélik és ellenőrzésük alá vonják az automatizált járművet” – fogalmazott. Egy másik módszer, hogy autómentővel viszik el, a „klasszikus” pedig, amikor a ablakát betörik, és a drótok összeillesztésével startolnak.

Kérdésre válaszolva elmondta, számos eset igazolja azt is, hogy egy szerviz munkatársa a hozzájuk bevitt gépkocsik paramétereiről tájékoztatja a tolvajokat, akik ezáltal le tudják másolni az indítókulcsot, és a megfelelő pillanatban eltulajdonítani a gépjárművet.

„A legprofibb elkövetői csoportok magasan szervezve működnek, szétosztják a munkát. Kitippelik a gépjárművet, meghatározzák a biztonsági rendszerét, mit kell leküzdeni ahhoz, hogy el tudják vinni. Vannak figyelők, van, aki bestartolja, van, aki elhajt vele. A lopott kocsi előtt általában megy egy takarító autó, amely figyeli az útszakaszt. Összeköttetésben vannak, és jelentik az út problémás szakaszait, az alapján pedig irányt tudnak változtatni a lopott kocsival” – húzta alá.

Elmondása szerint ezt követi a kocsi bújtatása valamilyen régi telephelyen, csarnokban vagy garázsban, adott esetben pedig népszerű módszer az úgynevezett „pihentetés” egy másik város nyilvános lakótelepének parkolójában. Kifejtette,

arra várnak, hogy ha a modern gépkocsikba beépített GPS-megfigyelő rendszer alapján a kocsi tulaja esetleg a márka képviselőivel együttműködve be tudja azonosítani a jármű tartózkodási helyét, akkor ne bukjanak le vele. Ezért egy olyan helyen hagyják, ahol semmi nem utal arra, ki vihette el.

Both Péter beszélt arról is, hogy az elkövetőek nagyon nehéz tetten érni, ha pedig mégis sikerül, általában egy nagy teljesítményű járművel kereket oldanak, amivel a rendőrség gépparkja nem tudja felvenni a versenyt. „A leghatékonyabb, amikor nyomozói munkával sikerül beazonosítani a potenciális elkövetőket, a működési területüket, esetleg a lopott gépjárművek legalizálását” – tette hozzá.

Elmondta, hogy ennél a bűnténynél nem jellemző, hogy az idő előrehaladtával nagy mértékben csökkenne az esélye annak, hogy előkerül a gépjármű. „Van, hogy jó pár hónap, vagy félév is eltelik, mikor előkerül a gépjármű, vagy egy abból beazonosítható alkatrész. Ezt egy nem régi eset is igazolja:

megtaláltunk egy Octaviát a Galántai járásban, amit közel egy éve loptak el Dunaszerdahelyen”

– fogalmazott.

Elmondása szerint szervezett autótolvaj-bandák elsősorban a szeredi, vágsellyei, pozsonyi és vágújhelyi körzetben ismertek a rendőrség előtt, nemzetközi csoportokat pedig főleg a balkáni vagy orosz ajkú országokból származó egyének alkotnak, emellett az EU-csatlakozás révén románok és bolgárok.

Környékünkön Pozsony közelsége miatt elsősorban Somorját nevezte meg problémás területként, de Dunaszerdahely, Galánta, Szered, a kerületen belül pedig még Nagyszombat, Pöstyén és Galgóc az a hely, ahová a kocsitolvajok összpontosítanak. Mint mondta, Nagymegyer esetében ez a bűnelkövetési forma egy kissé visszaszorult.

Szóba került, hogy a kocsitolvajok büntetése ugyanakkor nem különösebben elrettentő. Egy konkrét példát hoztak fel, mely szerint két évvel ezelőtt Dunaszerdahelyen értek tetten két, egy galántai és egy szeredi tolvajt, akik esetében gyorsított eljárás keretén belül a bíróság hamar dönthetett, ám csak felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

Elárulta azt is, hogy ő maga a mechanikus védelemben bízik, amikor az autója biztonságáról van szó, és kormányzárat használ. „A legkönnyebb az elektronikus rendszereket leküzdeni, leárnyékolják a biztonsági rendszert, vagy lemásolják az indítókulcs kódjait. De a mechanikus rendszerhez szerszámok kellenek, hosszú percekig tart hatástalanítani, és minden esetben érvényes, hogy a bűnözők a legeffektívebb utat választják, ha pedig ilyenre akadnak, akkor inkább továbbállnak, és választanak egy olyat, amit könnyebben és gyorsabban tudnak ellopni” – magyarázta.

(para)