Nagymegyeri a sofőr, aki kábítószer hatása alatt halálra gázolt egy fiatal nőt

A kábítószer hatása alatt vezető szlovákiai férfi rövid időn belül két kerékpárost is elgázolt a hét elején Magyarországon. A noviny.sk további részleteket közölt a történtekről.

Nagymegyeri a sofőr, aki kábítószer hatása alatt halálra gázolt egy fiatal nőt
Forrás: TV JOJ

A televízió úgy tudja, a sofőr nagymegyeri illetőségű.  

Az illető két különböző helyen gázolt el egy-egy kerékpárost. A kora reggeli órákban Jánossomorján egy 20 éves nőt sodort el, aki épp munkába tartott kerékpárjával. A terepjáró nagy sebességgel ütközött neki a kerékpáros sávban haladó fiatal nőnek, majd továbbhaladt. A kerékpáros, aki egyébként a helyi kézilabdacsapat kapusa, a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe.

A baleset helyszínéről elhajtó autós alig két órával később Mosonmagyaróváron okozott újabb balesetet, ott egy kétgyermekes férfit gázolt el, aki szintén kerékpárral haladt. A 49 éves férfit súlyos gerincsérüléssel szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték, állapota súlyos.

A sofőr egyik balesetnél sem állt meg segítséget nyújtani, a rendőrök viszont a térfigyelő kamerák felvételei alapján rövid időn belül elfogták. A 35 éves férfi jelenleg is Magyarországon van őrizetben, halálos baleset okozása mellett segítségnyújtás elmulasztásával is gyanúsítják.

A noviny.sk azt írja, a férfi négyfajta kábítószer hatása alatt vezetett. A történtek óta bíróság elé állt Magyarországon: egyelőre a 30 napos előzetes letartóztatásáról döntöttek, de 12 éves szabadságvesztés fenyegeti. A bíróság döntése ellen az ügyészség és a férfi ügyvédje sem fellebbezett.


(noviny.sk)