Nagymegyeri vonatbaleset: Öt kórházba vitték a sérülteket, négyen kritikus állapotban vannak!

A végleges adatok szerint összesen 15-en szenvedtek könnyebb vagy súlyos sérüléseket a pénteken reggel negyed nyolckor történt vasúti szerencsétlenségben Nagymegyeren. (Összefoglaló)

Nagymegyeri vonatbaleset: Öt kórházba vitték a sérülteket, négyen kritikus állapotban vannak!
Fotó: Paraméter

Mint arról korábban beszámoltunk, a városból érkező cseh kamionos megállás nélkül ráhajtott a vasúti sínekre, ahol éppen akkora érkezett a a RegioJet személyvonata Komárom irányából. 

A vasúti átjáró beláthatatlan. Sorompó nem védi, csak fényjelző berendezés, ami Aleš Ondruj, a RegioJet szóvivője szerint működött a baleset idején.

Az ütközés következtében a vonat leszakította és messzire repítette a virágokat szállíto kamion kabinját, a vasúti szerelvény pedig kisiklott.

A vonaton 35-en utaztak, 15 személyt kellett kórházba szállítani. Több utas sérülését a helyszínen ellátták, a kórházba szállítottak közül azonban négyen súlyosan megsérültek.

Andrej Hirjak mentőszolgálati szóvivő közlése szerint a sérülteket Dunaszerdahelyre, Pozsonyba, Nyitrára, Érsekújvárba és Komáromba szállították. "Négy sérült az állapota kritikus" - szögezte le.

A sérülteket rohammentőkkel és mentőhelikopterekkel szállították kórházba.

A rendőrség közveszélyokozás ügyében indított büntetőeljárást - tájékoztatott Mária Linkešová kerületi rendőrségi szóvivő.

A kamiont egy 43 éves cseh kamionos vezette a kolíni járásból, a kabinban rajta kívül 46 éves prágai kolléganője utazott.

A karambol kárt tett a sínekben is, emiatt néhány napig kerülőúton kell majd közlekedni. Dunaszerdahely felől elterelik a forgalmat Ekecs irányába, Komárom felől pedig Bogya és Szilas felé.

Akik tehát most Dunaszerdahely felől nem tudnak átmenni a határon Medvénél, azoknak Komárom felé még egy kitérőt kell tenniük.

(para/tasr)