Nagyobb a baj a kiömlött vegyi anyag miatt, mint azt elsőre gondolták

Várhatóan még órákon át le lesz zárva az autópálya Eperjes és Kassa között, mivel vegyi anyag ömlött az útra egy tartálykocsiból.

Nagyobb a baj a kiömlött vegyi anyag miatt, mint azt elsőre gondolták
Fotók: Rendőrség (Facebook)

Meg kell várni ugyanis, amíg a helyszínre érkezik a megfelelő tartálykocsi, amelybe átszivattyúzhatják a maradék vegyi anyagot – tájékoztatott Daniel Džobanik, a kerületi rendőrség eperjesi szóvivője. Hozzátette, várhatóan 15 óra múlva érkezik a póttartálykocsi a helyszínre.

„A lemešany-i kijárattól zárták le az autópályát. Az elkerülő út az I/20-as úton, Lemešanyn, Janovíkon, Bretejovcén és Budimíron keresztül vezet. Kassa és Eperjes irányában a budimíri kijárattól zárták le az autópályát" - közölte a rendőrség, és hozzátette, a kerülőút ugyanezen az útvonalon halad.

Markíza információi szerint egy rendkívül veszélyes vegyi anyagról, sósavról van szó, amely egy félreállított ukrán tartálykocsiból szivárgott. A teherkocsi sofőrje Novákyból tartott Ukrajna felé. Éjszaka félreállította a járművet, majd csütörtökön a reggeli órákban vette észre, hogy fehér füst szivárog a tartálykocsiból.

Biztonsági okok miatt a közeli benzinkutat is lezárták. Az eperjesi járási hivatal elöljárója közölte, a történtek miatt rendkívüli helyzetet hirdettek, fennáll ugyanis a veszélye, hogy erősebb szél esetén a vegyi anyag messzebbre is eljuthat.


(TASR/para)