A Nagypaka és Lég-Szász között történt baleset mindhárom résztvevője súlyosan megsérült (FOTÓK)

A rendőrség vasárnap délután tájékoztatott a szombaton Nagypaka és Lég-Szász között (Dunaszerdahelyi járás) történt baleset részleteiről.

A Nagypaka és Lég-Szász között történt baleset mindhárom résztvevője súlyosan megsérült (FOTÓK)
Fotók: Rendőrség (Facebook)

Súlyos közúti baleset történt szombaton délután Nagypaka és Lég-Szász közti harmadosztályú úton: negyed három után a rendőröket, tűzoltókat és a mentőket is riasztották az 1377-es számú útra, ahol egy személykocsi fának hajtott – írtuk korábban.

A Nagyszombat megyei rendőrség Facebook-oldalán azt írta, hogy az Audi A6-os –  amelyet egy 23 éves sofőr vezetett – Lég felé tartott, amikor egy enyhe jobb kanyarban áttért a szemközti sávba, lesodródott az útról és egy fának csapódott.

A sofőrön kívül az autóban utazott még egy 21 és egy 23 éves fiatal. „Mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek. A legfiatalabbat mentőhelikopterrel szállították kórházba, de a másik két személy is kórházba került” – közölték.

A balesetet követően kiderült, hogy a sofőr nem volt ittas, további vizsgálat céljából viszont vért vettek tőle a kórházban – tették hozzá.

A somorjai tűzoltók és a nagypakai önkéntesek szálltak ki a helyszínre, előbbiek szabadították ki az egyik súlyos sérültet egy arra alkalmas hidraulikus vágóeszközzel, majd átadták a mentőknek.

A baleset kapcsán a rendőrség figyelmezteti a fiatal sofőröket, hogy vezetés közben tartsák szem előtt a biztonságot, a képességeikhez és az útviszonyokhoz igazodva vezessenek.

(FB/para)