Négy halottja és hat sérültje van a Zoch utcai balesetnek - szemtanúkat keres a rendőrség! (Fotókkal)

Mint azt korábban megírtuk, vasárnap este 22.15-kor egy személykocsi belerohant a Zoch utcai (Zochova) buszmegállóba, ahol akkor éppen többen várakoztak. Zuzana Aufrichtová, Pozsony-Óváros polgármestere késő éjjel 5 halottról és 10 sérültről számolt be, a mentősök azonban az ötödik halottat nem erősítették meg. Aufrichtová aztán maga is korrigálta a Facebook-bejegyzését.

Négy halottja és hat sérültje van a Zoch utcai balesetnek - szemtanúkat keres a rendőrség! (Fotókkal)
Fotók: Rendőrség / TASR

Alena Krčová mentőszolgálati szóvivő közölte, hárman a helyszínen meghaltak, egy személyt pedig a mentők megpróbáltak újraéleszteni, de sikertelenül.

A Nový Čas úgy tudja, két súlyos sérültet kritikus állapotban, mélyaltatásban szállítottak kórházba a mentősök. 

A két súlyos sérült mellett, négy sérült eszméleténél volt, mikor a mentők ellátták őket.

A szóvivő leszögezte tehát, hogy a balesetnek 4 halottja és 6 sérültje van.

A buszmegállóba a Joj TV információi szerint egy Škoda Superb gépkocsi rohant bele, a televízió információi szerint a sofőr ittas volt.

A pozsonyi rendőrség éjszaka közölte, hogy aki szemtanúja volt a történteknek, az jelentkezhet a legközelebbi rendőrőrsön, a 158-as segélyhívón, de a pozsonyi kerületi rendőrség Facebook-oldalán is privát üzenetben. 

A rendőrség még a reggeli órákban is dokumentál a baleset helyszínén, a sofőröket óvatosságra és türelemre intették. Jelezték, hogy a Hodža tértől az SzNF híd irányába egy sávra szűkítik a forgalmat, és arra kérik az autósokat, hogy aki Ligetfalu irányába halad, lehetőségeihez mérten válasszon más útvonalat. 

Kapcsolódó cikk:
 
Čaputová, Kollár és Heger is reagált a pozsonyi tragédiára

(Nový Čas/TASR)