Nehéz lesz már idén nagyobbat égni a Facebookon, mint ez a tag a rendőrbüntis sztorijával a 63-asról

Azt próbálta beadni a nagyérdeműnek, hogy karácsonyfa-szállításért bírságolták őt meg.

Nehéz lesz már idén nagyobbat égni a Facebookon, mint ez a tag a rendőrbüntis sztorijával a 63-asról
Részlet a videóból

A napokban egy fiatalember a Nagyszombati Kerületi Útinform csoportban osztotta meg bánatát arról, hogy a rendőrök a 63-as főúton azt figyelik, ki szállít a kocsijában karácsonyfát, és adott esetben 150 euróra büntetik vagy elveszik a jogsiját.

A már elsőre abszurdnak tűnő történetre sokan haragosan reagáltak, és értelemszerűen a rendőröket kezdték ekézni. A határozott megfogalmazás ugyanis némely olvasóban nem ébreszt kételyt arra vonatkozóan, hogy az ilyesmi esetleg nem történt meg. Az agyonkommentált és sokak által továbbterjesztett bejegyzéssel kapcsolatban azonban Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő csütörtökön tiszta vizet öntött a pohárba.

Mint kiderült, a fickó posztjából annyi az igazság, hogy a "63-ason".

Egy videót is közöltek a rendőrség Facebook-oldalán arról, hogy valójában miért büntették meg az illetőt: a 28 éves fiatalember ugyanis záróvonalnál előzött a 63-ason Sárosfánál.

Ahogy a videón is látható, a nyomába eredtek és megállították, ő pedig a szóvivő szerint ezután nyafogás nélkül elismerte a szabálysértését és kifizette az 50 (!) eurós büntetést. Ami ezután történt, az rejtély.

Vélhetően a lájkvadász ösztön indította be a fantáziáját és drámát kerekített a cselekményből. A történet viszont tehát a Nagyszombati Kerületi Útinform csoportban ért véget, hanem a rendőrség Facebook-oldalán, és végül komédia lett belőle.

A rendőrség felhívta mindenki figyelmét, hogy ne terjesszenek a Facebookon mindenféle csacsiságokat, mert feleslegesen keltenek pánikot. Mindig akad olyan, aki ilyesmit elhisz, és a rendőrséggel szembeni félelme miatt a végén még karácsonyfa nélkül marad az ünnepekre - szögezte le a szóvivő.

(parameter)