Nem elég drága így is a benzin, dupla áron adták az üzemanyagot egy ideig Csehországban

Az érvényes árak duplájáért árult csütörtökön délután rövid ideig üzemanyagot töltőállomásain a Mol Csehországban, a műszaki hiba miatti tévedésért az érintettektől elnézést kért, a különbözetet megtéríti - jelentette a ČTK hírügynökség pénteken.

Nem elég drága így is a benzin, dupla áron adták az üzemanyagot egy ideig Csehországban
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A hírügynökség szerint csütörtökön 16.30 és 16.45 óra között a Mol töltőállomásain egy liter benzin 95,80 koronába, egy liter gázolaj pedig 104,60 koronába került, miközben a benzin  átlagára 47,26, a gázolajé 49,31 korona.

"Ezért a hibáért minden vásárlónktól elnézést kérünk. Ugyanakkor felszólítjuk a kárvallottakat, hogy jelentkezzenek nálunk. Kérjük a számla fotóját és egy telefonszámot. Ezen információk alapján a különbözetet mindenkinek megtérítjük" - olvasható a Mol weboldalán.

A szokatlanul magas üzemanyagárakra az autósok hívták fel a figyelmet.

Ukrajna orosz lerohanása után Csehországban meglódultak az üzemanyagárak. A konfliktus előtt egy liter benzin ára 30 korona körül mozgott.

A Molnak több mint 300 üzemanyagtöltő állomása van Csehországban, csak a cseh Benzina (a lengyel kézben lévő Unipetrol tulajdona) előzi meg a maga több mint 400 benzinkútjával.


(MTI)