Nem kell börtönbe mennie az egykori szépségkirálynőnek, aki halálra gázolt egy 18 éves lányt a zebrán

A Pozsony II Járásbíróság július végén két év és hét hónap feltételes börtönbüntetésre ítélte Daniela Kralevich egykori szlovák szépségkirálynőt, aki tavaly halálra gázolt egy 18 éves lányt a fővárosban.

Nem kell börtönbe mennie az egykori szépségkirálynőnek, aki halálra gázolt egy 18 éves lányt a zebrán
Forrás: Čas.sk

Peter Vačok, a károsultak ügyvédje tájékoztatott róla, hogy a bíróság július 28-án bűnösnek találta Daniela Kralevichet halálokozás bűncselekményének ügyében, amiért négy évre felfüggesztett kétéves és hét hónapos szabadságvesztést szabott ki rá. Emellett hat évre eltiltották motorgépjárművek vezetésétől.

A vádlott és az ügyész is fellebbezett az ítélet ellen.

A tragikus baleset majdnem egy éve, 2020. szeptember 21-én történt a pozsonyi Tomášiková utcában. A luxusterepjárót vezető Kralevich elgázolta az épp a zebrán áthaladó 18 éves Nguyen Thi Dieu Linht, aki megközelítőleg 20 métert repült és az útra zuhant. A fiatal lány a helyszínen belehalt sérüléseibe. Az eset nagy port kavart, a hozzátartozók szerint a balesetet okozó nő sokáig nem fejezte ki sajnálatát a történtekkel kapcsolatban, ő maga pedig bujkált a nyilvánosság elől, és még a közösségi oldalát is törölte.


TASR/para