Nem követett el semmi rosszat a BMW-s azzal, hogy hátrahagyta összetört kocsiját a 63-as mellett

Hátrahagyta összetört kocsiját egy férfi a 63-ason. Magyarázatot kaptunk arra, hogy ezzel miért nem követett el semmi rosszat.

Nem követett el semmi rosszat a BMW-s azzal, hogy hátrahagyta összetört kocsiját a 63-as mellett
Helyszíni olvasói felvétel

Szombaton dél körül egy BMW fának hajtott Alistál is Albár között a 63-as főúton. A súlyosnak tűnő balesetnek egyetlenegy résztvevője volt, a BMW sofőrje, aki pedig lelépett a helyszínről, mire bárki is odaért volna - írtuk aznap.

Érdeklődtünk a kerületi rendőrszóvivőnél az esetről, és azt a választ kaptuk, hogy már a rendőrséget sem a sofőr, hanem egy arra haladó másik személy értesítette. Mária Linkešová kifejtette, hogy a rend őrei ezután felvették a kapcsolatot a sofőrrel, aki azt mondta nekik, azért távozott a helyszínről, hogy intézze a roncs elszállítását.

Megtudtuk azt is, hogy ha egy sofőr balesetet szenved, de másnak nem esik baja, se vagyoni kárt más nem szenved, akkor nem köteles a helyszínen maradni, és még a rendőrséget sem kell értesítenie.

Sofőrünk tehát tulajdonképpen nem követett el semmi rosszat. A szóvivő ugyanakkor elmondta, hogy mivel másvalaki viszont jelentette az esetet, így balesetként foglalkoznak vele. Innentől fogva a rendőrség dolga kideríteni, hogy a balesetet esetleg valamilyen szabálysértés, például gyorshajtás okozta-e, vagy netán ittas volt-e a sofőr. Hogy fényt derítsenek ez utóbbira, annak esélye viszont rövid időn belül lecsökken a nullára.

(parameter)