Nem vette figyelembe az állj jelzést kisiklása előtt a tehervonat Komáromnál

Akadozik a vasúti közlekedés a péntekre virradóra Komáromban történt tehervonat-baleset miatt, mely során kisiklott egy mozdony és két, etanolt szállító vagon. Senki sem sérült meg. A Szlovák Vasutak (ŽSR) tájékoztatása szerint legkorábban szombaton (november 26.) áll helyre a közlekedés - tájékoztatott a Szlovák Vasúttársaság (ZSSK).

A Railtrans International (RTI) Magyarország felől érkező szerelvénye nem vette figyelembe az állj jelzést, áttért egy vakvágányra és kisiklott. Megrongálódott a 101-es számú vágány és a felsővezeték, és a vasútállomás és az államhatár közti vágány. A baleset következtében üzemanyag szivárgott a mozdonyból, de etanol szivárgását nem regisztrálták a vagonokból.

A kialakult helyzet befolyásolja a személyi közlekedést is a Komárom-Dunaszerdahely-Pozsony vonalon. Az Os 4300, Os 4302 és az Os 4305, valamint az Őrsújfalu-Komárom szakaszon az Os 4371 és a REX 1770 járatot törölték. A Csallóközaranyos-Komárom szakaszon autóbuszok szállítják az utasokat.

A vasútállomás és az államhatár közti szakaszt is lezárták, emiatt elterelik a teherforgalmat az Oroszvár (Rusovce)-Rajka és a Párkány-Szob átkelőre.  

(parameter/TASR)