Nincs olyan terep, amely megállítaná az új Jeep Wrangler Rubicont

Bár első ránézésre úgy tűnik, láttad már valahol ezt az autót, közelebbről megpillantva viszont észrevehetőek az újdonságok és fejlesztések. Az új Jeep Wrangler Rubicon megőrizte elődei örökségét, de több ponton is jobb lett.

Nincs olyan terep, amely megállítaná az új Jeep Wrangler Rubicont
Fotók: Cséfalvay Á. András

Az új Wranglert igyekeztek úgy kialakítani, hogy a tradicionális elemek megmaradjanak: a kerek első lámpák, a hetes osztású hűtőrács, valamint a kihajtható szélvédő is az előd nyomait követi. Az új, LED-es első és hátsó fényszórók nemcsak a jobb láthatóságot és látást biztosítják, de külsőleg is feltűnőbb megjelenést garantálnak.

Ha szeretnéd megtapasztalni a szabadlevegős vezetési élményt, nincs más hátra, mint kihajtani az első szélvédőt. A lehajtáshoz az eddiginél kevesebb reteszt kell kioldani, a szélvédőmosó szórófeje pedig mostantól a motorházfedélen lévő gumitartókban van elhelyezve. De ha még több levegőre vágysz, könnyedén lekaphatod az új, cipzár nélküli Sunrider vászontetőt, és máris átjárja az utasteret a szellő. A ponyvatető új anyagból készült, szerkezetének köszönhetően pedig könnyebb a kinyitása és a bezárása.

Az új Wrangler belterét a csúcstechnológia és csatlakoztathatóság jegyében alakították ki, emellett a legújabb funkciókkal szerelték fel.  Az elődhöz képest több a tárolórekesz, nagyobb a kényelem, jobb a kilátás és csendesebb a futás. Az új ülések formaterve kényelmet és oldaltartást biztosít, a hátsó sorban megnövelték a lábteret, a könyöktámaszok pedig jobb minőségűek.

A hátsó tárolórekeszben eltávolítható a padló, amellyel eltakarhatjuk a benne tárolt felszerelést. A kesztyűtartó és a középkonzol is zárható, ezzel védelmet biztosítva a csomagoknak a lehajtott tetős utazások során.

Terepjáróról lévén szó az új Wrangler olyan utakra is tévedhet, ahol nemcsak kívül, de belül is könnyen bepiszkolhatja magát. Meglepőnek tűnhet, de elég csak eltávolítanunk a szőnyeget és slaggal kimosni a belteret. A most újonnan elhelyezett egyirányú leeresztő szelepeknek köszönhetően a víz könnyedén le tud folyni.

A Wrangler Rubicon modell 7 collos digitális központi kijelzővel van felszerelve, amelynek grafikája mellett a kijelzett információ is személyre szabható. A színes kijelző többek közt megjeleníti a navigációt, a médialejátszó adatait, valamint az osztómű állását is.

A fejlett technológia abban is segíti a vezetőt, hogy utazás közben mindig biztonságban legyen. Ebben van hasznunkra többek közt a holttérfigyelő, a ParkSense első és hátsó radarok, a blokkolásgátló (ABS), a fékrásegítő, valamint a hátsó keresztforgalom figyelő, amely a közvetlen környezetről ad információt.

Az ESC rendszer segít a jármű feletti uralom megtartásában. Érzékeli, ha a jármű alul- vagy túlkormányzott, így a fékekre eltérő mennyiségű erőt gyakorol és kontrollálja a gáz mennyiségét. Az elektromos borulásgátló szintén a fékerő adagolásával kerüli el, hogy a jármű felboruljon.

A középkonzolon, a középső könyöktámaszon és a hátsó üléseknél elhelyezett USB-portoknak köszönhetően nemcsak a sofőr, de az utasok is könnyedén csatlakoztathatják mobiltelefonjukat. A kétzónás automata légkondi segítségével az utasok külön tudják kezelni a vezető- és utasoldali hőmérsékletet.

A szériafelszereltség részét képezi az 552 watt teljesítményű, 12 csatornás erősítővel, nyolc hangszóróval és mélynyomóval rendelkező Alpine prémium hangrendszer, amely aktív zajszűrésre is képes.

A kulcsnélküli rendszer érzékeli az elektronikus kulcs jelenlétét az ajtóknál, és jóváhagyja az ajtók nyitását és zárását anélkül, hogy a kulcson megnyomnánk a gombot. Hasonlóan, a rendszer a jármű indítását is engedélyezi az indítógomb megnyomásával.

Jeep Wrangler 2.2 CRD 200k Rubicon

2143 cm3

4 henger

170 kW (200 lóerő)

átlagfogyasztás: 9,5 liter

8 fokozatú automata váltó

EURO 6D

Legyen szó sziklás, havas vagy sáros útról – nincs olyan terep, amely megállítaná a 2.2-es dízelmotorral rendelkező, 200 lóerős Wranglert. A motorhoz emellett Start/Stop funkció, illetve 8-sebességes automata váltó csatlakozik.

Az új Jeep Wranglert kifejezetten a legnehezebb terepviszonyokra találták ki, de városi utakon is felejthetetlen élményt biztosít. A Jeep Wrangler Rubicon 57 038 euróért megvásárolható a Dunautóban.


A tesztautót a DUNAUTO bocsátotta rendelkezésünkre.

-para-