Növelik a "zöldidőt" a komáromi hídon, hogy kisebb legyen a dugó

Az Észak- és Dél-Komáromot összekötő Erzsébet hídon található jelzőlámpa ügyében tartottak egyeztetést a két város képviselői és rendőrei.

Növelik a "zöldidőt" a komáromi hídon, hogy kisebb legyen a dugó
Fotó: Paraméter - illusztráció

A híd magyarországi oldalán lévő jelzőlámpa régóta okoz dugókat a határátkelőn, ráadásul a torlódás a hídon alakul ki, ami túlterheléséhez vezethet. A Duna felett várakozó sofőrök minden nap megtapasztalhatják, hogyan mozog a híd szerkezete, ami bár természetes jelenség, de aki érzékeny az ilyen "behatásokra", abban ez kellemetlen érzést kelthet.

Az egyeztetésen a felek abban egyeztek meg, hogy a jövőben 30 százalékkal fog emelkedni a "zöldidő" azoknak, akik az északi oldalról érkeznek, tehát egy szabad jelzés alatt 30 százalékkal több autó jut majd át a hídról Dél-Komáromba. A zöldidő növelése kihatással lesz a többi dél-komáromi kereszteződés forgalmára is.

Az észak-komáromi városi rendőrség térfigyelő rendszeren keresztül fogja figyelni a közlekedést.

„Ha torlódás alakul ki, akkor egy rendőri jelzésre ideiglenesen kikapcsolják a jelzőlámpát. Az autósok a városi rendőrség 159-es központi telefonszámán is jelezhetik, ha a forgalom feltorlódik”

– közölte Kunyik Szilvia, az észak-komáromi önkormányzat szóvivője.

Az Erzsébet-hidat az új komáromi Duna-híd tehermentesítheti majd, amelynek kivitelezését még idén befejezhetik. Az új híd 117 millió euróba kerül, megépítésére Szlovákia 47 millió eurót, Magyarország pedig 52 millió eurót kapott az EU-s alapokból.

(TASR/para)