Olcsón megúszta az ismert szlovák fitneszlány, aki halálra gázolt két kerékpárost

Tragikus baleset történt 2018 júliusában, amely során elgázoltak két kerékpárost – a férfi és a nő belehalt sérüléseibe. Az autót az ismert fitneszlány, Lucia Kristová vezette.

Az eset a trencséni járásbeli Mníchova Lehota község kataszterében történt. A 46 éves Peter és partnere, az 50 éves Andrea kerékpáron közlekedett, amikor hátulról elgázolta őket egy autós.


Fotó: noviny.sk

A balesetben Peter a helyszínen életét vesztette, Andreát kritikus állapotban szállították kórházba, ahol négy nappal később feladta a küzdelmet.

Az autót a most 28 éves ismert fitneszlány, Lucia Kristová vezette, aki az esetet követően teljesen magába zuhant. Az ügyész 2019 májusában halálokozással vádolta meg a fiatal nőt.


Forrás: Cas.sk

A járási bíróság novemberben hirdetett ítéletet: Kristovát három évre felfüggesztett kétéves szabadságvesztésre ítélték, továbbá hat évre eltiltották motorgépjárművek vezetésétől. Roman Tarabus, a bíróság szóvivőjének tájékoztatása szerint a bíróság figyelembe vette, hogy Kristová a baleset előtt példás életét élt, beismerte bűnösségét, amit meg is bánt.

Az ügyész nem elégedett meg a büntetés mértékével, ezért fellebbezett az ítélet ellen. A bíróság hamarosan kitűzi az ügy főtárgyalását.


Cas.sk/para