Összeomlott a pozsonyi közlekedés, egy órát késnek a városi buszok

Akár egy órás késéssel közlekednek a városi tömegközlekedés busz- és trolibuszjáratai Pozsonyban - közölte a TASR hírügynökséggel Pozsonyi Tömegközlekedési Vállalat (DPB).

A késésnek több oka van: egyrészt a szokásosnál nagyobb mennyiségű gépkocsi közlekedik a főváros útjain, másrészt több baleset is történt Pozsony különböző pontjain.

A Bajkalská és a Vajnorská kereszteződésében személygépkocsi ütközött villamossal, de gépkocsik ütköztek a Prievozská Mlynské nivy felé vezető szakaszán, és autóbusz karambolozott személygépkocsival az SNP híd ligetfalui felhajtójának közelében. 

A legfrissebb jelentések szerint a következő szakaszokon alakultak ki forgalmi dugók: Pražská, Vajnorská, Rožňavská, Ráztočná, Roľnícka, Slovnaftská, Vinohradnícka, Ulici svornosti.

Hosszú kocsisorral kell számolni továbbá a Lafranconi hídnál, és a Kikötői hídon is. Ezen kívül a gépkocsivezetőknek jelentős várakozással kell számolniuk a régi Szenci úton, a Pozsonyba vezető, Szentgyörgy (Svätý Jur) felőli úton, valamint Pozsonyivánka (Ivanka pri Dunaju) közelében is.

(para/TASR/SME)