Pár óra alatt 33-szor mérték be, miközben hasított a Lamborghini Huracánnal

Rendkívüli bírság terheli a kölcsönzött járgány sofőrjét.

Pár óra alatt 33-szor mérték be, miközben hasított a Lamborghini Huracánnal
Fotó: Lamborghini

Ezt a nem mindennapi cselekményt egy brit állampolgár hajtotta végre Dubajban. A 25 éves pasas két napra 1400 euróért kölcsönzött egy Lamborghini Huracánt. Ezt az összeget azonban jócskán megnövelte, amikor hajnalban nekilátott hasítani.

A sebességmérő kamerák 4 óra alatt 33 alkalommal rögzítették, amint túllépi a megengedett sebességet, ebből 32 esetben egyetlen útszakaszon. A Lamborhini 126 és 230 km/óra közti sebességgel haladt.

A bírság összege 40 ezer euróra rúg, de egyelőre nem világos, ki fogja majd kifizetni. A múltban már ugyanis előfordult, hogy a rendőrség azt a kocsi tulajdonosától hajtja be, nem pedig attól, aki vezette az autót.

Az autókölcsönző cég a verda kiadásakor elkérte az illető útlevelét is, amelyet megtartanak, míg vissza nem hozza a járművet. Emiatt felvették a kapcsolatot a brit nagykövetséggel is, ha netán náluk jelentkezne a fiatal brit azzal, hogy elvesztette a papírjait.

Jelen pillanatban egyik félnek sem áll szándékában fizetni, és ez az eset rámutat a sportkocsi-kölcsönzők sérülékenységére. Ilyen kocsikkal ugyanis javarészt azt teszik az emberek, amit ez a brit is, viszont kifizetni meg nyilván senki nem akarja a többletköltséget.

(SME)