PARKOLÁS: Dzsungel a dunaszerdahelyi VMK-nál, a városi zsaruk inkább a kórházi pácienseket szívatják!

Van az úgy, hogy az autós ember lustaságból, pökhendiségből, avagy szűkmarkúsága, esetleg csak bunkósága okán egyszerűen nem hajlandó pár lépést gyalogosan megtenni.

PARKOLÁS: Dzsungel a dunaszerdahelyi VMK-nál, a városi zsaruk inkább a kórházi pácienseket szívatják!

Az ilyenek akár, némi költői túlzással éleve, a bolti pultokhoz, sőt, a templom oltárához is képesek autóval nyomulni. Nem törődve a közúti közlekedés elemi rendelkezéseivel meg parkolás írott és íratlan szabályaival sem.

Ilyenkor alakul ki a közlekedési és parkolási dzsungel. Amelyben legalább olyan nehéz közlekedni, mint bozótvágó machetével az igazi dzsungelben.

Egy ilyen parkolói dzsungel a napszaktól függetlenül bármikor, de főként délelőttönként megteremtődik Dunaszerdahelyen, a Városi Művelődési Központ mögött, és innét a Coop Jednota irodaházához vezető bekötőúton. Annak ellenére is, hogy az utóbbi intézmény udvarába naponta többször is meg kell fordulniuk áruszállító teherautóknak!

Ezt az áldatlan helyezetet sajnos tétlenül tűrik azok a városi rendőrök, akikről köztudott, hogy egyébként meg vígan, dalolva rakják a kerékbilincseket a kórház környékén parkoló páciensek gépkocsijaira. Akik ugyan helyenként ugyancsak a tilosban pakolnak, ám általában egyáltalán nem akadályozzák a forgalmat.

A fotókon jól látható, hogy a művelődési ház mögötti dzsungelt teremtő sofőröktől alig lehet, helyenként pedig teljesen lehetetlen normálisan közlekedni.

-para-