"Porschével nyert az autóversenyzőnő" - Gyorshajtót fogtak Felsőpatonyban

"Porschével nyert az autóversenyzőnő" - hangzik a címe annak a gyorshajtásról tájékoztató, nem mindennapi sajtóhírnek, amit Martina Kredatusová rendőrségi szóvivő osztott meg szerkesztőségünkkel.

"Porschével nyert az autóversenyzőnő" - Gyorshajtót fogtak Felsőpatonyban
Fotó: rendőrségi felvétel

"Egy 46 éves dunaszerdahelyi nő egy Porsche Cayennet vezetett Felsőpatonyban. A gyorsasági versenyt 129 km/h-nál a radaros rendőrök állították le. A sofőr aznap biztosan "győzött", 800 eurós prémiumot kapott és a rendőröknél zálogba helyezte járművezetői jogosítványát is"

- közölte a rendőrségi szóvivő.

Annak, aki esetleg nem érezné az iróniát a közleményben: Felsőpatonyban egy gyorshajtó nőt csíptek fülön a rendőrök, aki 129 km/h-val haladt (a megengedett 50 km/h helyett) lakott területen belül. A sofőrt megbírságolták, de mivel nem tudta a helyszínen kifizetni a 800 eurós büntetést, le kellett adnia jogosítványát ahhoz, hogy tovább haladhasson. Az okmányt akkor kapja vissza, ha törlesztette a bírság összegét.

"Ha véletlenül nem emlékezne rá, akkor emlékeztetem: lakott területen legfeljebb 50 km/h-val haladhat, amennyiben a közúti jelzőtábla nem engedélyez magasabb sebességhatárt. Még jó, hogy csak a forgalmi rendőrök kerültek az útjába, mert ez sokkal rosszabbul is végződhetett volna" - üzent a gyorshajtónak Martina Kredatusová rendőrszóvivő.

(parameter)