"Rég a sitten lett volna a helye" - üzente a halálverda menekülő sofőrjének nagybátyja

"Rég a sitten lett volna a helye" - üzente a halálverda menekülő sofőrjének nagybátyja
A 19 éves Michal - Nový Čas

Amikor kocsijukat szombat éjjel üldözőbe vették a rendőrök a zsarnócai járásbeli Hronský Beňadik község közelében, a 19 éves Michal rálépett a gázra, és megpróbált lelécelni előlük. Vagy 120-szal menekülhettek, a rendőrök szerint pedig több szembejövő gépjárművet is veszélybe sodortak.

A rendőrök több falun keresztül üldözték őket, majd egy belátható, egyenes szakaszon figyelmeztető lövéseket adtak le, először a levegőbe, majd egyet a kocsira. Ez a lövés olyan szerencsétlen helyen érte a járművet, hogy a hátsó ülésén ülő 17 éves Tomáš mellkasában kötött ki. A Nová Lehota községből származó kamasz nem élte túl a sérülését.

A rendőrök őrizetbe vették a 19 éves Michalt, akiről kiderült, hogy már volt párszor dolga a rendőrséggel. Jogosítvány nélkül kapták el többször is, és el is ítélték azért, amiért az egyik igazoltatás alkalmával megpróbált elgázolni egy rendőrt. A rendőrök épp azért eredtek a nyomába, mert a kocsi már szerepelt a nyilvántartásban, és feltételezték, hogy ismét ő vezeti.

Kapcsolódó cikk:

A rendőrség most megmagyarázta, hogy sikerült agyonlőniük egy tizenéves srácot

Nový Čas-nak a nagybátyja, Ján Jenis nyilatkozott, aki elmondta, hogy a fiatal édesapja is rendőr. "Jelenleg városi rendőrként dolgozik Pozsonyban, de azt megelőzően az államiaknál dolgozott" - húzta alá.

Elárulta, hogy az apja volt a szolgálati parancsok 2008-ban a rendőrségen, amikor Roman Červenka végrehajtotta az egyik legemlékezetesebb szökést a hatóságok karmaiból. A kramárei kórház mellékhelyiségére kéredzkedett ki, ahonnan az ablakon át lelépett.

A fiatal nagybátyja közölte, hogy szégyelli, amit az unokaöccse csinált. "Már kiskorától bajok voltak vele, nem lehetett vele semmit sem kezdeni. Már rég a sitten volna a helye" - hangsúlyozta. Azt is nehezményezi, hogy az unokaöccse nagymamáját is beráncigálták vasárnap a rendőrségre, mert a kocsi, amellyel a fiatal menekült, az ő nevén volt.

(Nový Čas)