Rejtélyes konfliktus előzte meg, hogy falnak rohant a zsaruk elől menekülő Mercedes

Az egyik fél drogokról, a másik egy tisztázatlan kölcsönről beszél. A sofőrnek mindenesetre nem volt érvényes jogsija.

Rejtélyes konfliktus előzte meg, hogy falnak rohant a zsaruk elől menekülő Mercedes
Fotó: Noviny.sk

Pénteken este rejtélyes konfliktust oldottak a rendőrök az érsekújvári járásbeli Szímőn. Ami biztos, hogy a Lakatos család fiát, a 19 éves Benjamint egy cseh rendszámú fekete Mercedes szállította haza, a benne ülők pedig pénzt követeltek tőle. Az apa, Lakatos Roman hívta ki rájuk a rendőröket, miután halálosan megfenyegették a fiát és csaknem megtámadták őket.

A rendőrök hamar kiértek, Renáta Čuháková kerületi szóvivő szerint pedig a Mercedes nyomába eredtek és először fényjelzéssel próbálták megállásra bírni. A kocsi sofőrje azonban rálépett a gázra és menekülőre fogta. Nem sokáig jutott, nekirohant egy ház falának.

A 19 éves srác a Joj TV-nek elárulta, hogy a kocsi sofőrje többféle kábítószert, többek között pervitint árult helyben, és ő azzal szállt be a kocsiba, hogy adnak neki ingyen. "Amikor már úton voltunk, egyszer csak 50 eurót követeltek, amikor pedig már visszafelé jöttünk, 100-at, azzal, hogy elvágják a torkom, ha nem adom oda a pénzt. Én már tegnaptól nem fogyasztok semmit se..." - mesélte.

Ezzel szembemennek a sofőr nénikéjének szavai, akinek pedig az unokaöccse azt állította, hogy 50 eurót adott kölcsön Benjaminnak és azt ment visszakérni.

Hogy mi az igazság, azt nem tudni, mindenesetre a 29 éves sofőr ellen eljárás indult közlekedési ügyben - ugyanis nincs érvényes jogsija.

(Joj TV)