Rémisztő baleset Csallóközcsütörtöknél: nem adott előnyt a Škoda a busznak, csúnya vége lett (FOTÓK)

Egy személyautó és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz ütközött kedden a kora esti órákban Csallóközcsütörtökben (Dunaszerdahelyi járás).

Rémisztő baleset Csallóközcsütörtöknél: nem adott előnyt a Škoda a busznak, csúnya vége lett (FOTÓK)
Fotók: Rendőrség

A rendőrség közölte, a baleset az egyik útkereszteződésben történt: a személykocsi sofőrje a jelek szerint nem adott elsőbbséget az autóbusznak, így az ütközés elkerülhetetlen volt.

A történtek során ketten megsérültek – az autó utasát és utastársát is el kellett látni, de szerencsére nem sérültek meg súlyosabban, az autóbuszban senki nem sérült meg.

Egyik sofőr sem volt ittas. A történtek szabálysértésként kerültek a rendőrségi nyilvántartásba. Amennyiben a sérültek állapota súlyosabbra fordulna, az esetet gondatlanságból elkövetett testi sértésre minősítik át – közölte a Paraméterrel Mária Linkešová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője.

A baleset körülményeit továbbra is vizsgálja a rendőrség, a történtek kapcsán pedig felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a járművezetés nem hazárdjáték. "Az elsőbbségadás elmulasztása gyakori ok a baleseteknél. Bizonyos sofőrök figyelmetlenek, nem mérik fel kellőképp a helyzetet, illetve kockáztatnak, és próbálnak hamarabb átjutni a kereszteződésen, mint a fő úton haladó. Az autóvezetés nem hazárdjáték, fatális következményei lehetnek" - hangsúlyozta.


(parameter)