Rendkívül megnőtt a halálos balesetek száma Németországban

Németország közútjain tíz százalékkal többen szenvedtek halálos balesetet idén áprilisban, mint a tavalyi negyedik hónapban - adta hírül csütörtökön a német Szövetségi Statisztikai Hivatal.

A sérültek száma még jobban emelkedett: 16,1 százalékkal 33 ezer 800 főre. A növekedésre egyelőre nem szolgáltak magyarázattal szakértők. 

Németország útjai Európa legbiztonságosabbjai közé tartoznak, a segítségnyújtás terén ugyanakkor megdöbbentően közömbösek a sofőrök - legalábbis ez derült ki a minap egy brandenburgi "vizsgáztatáson". 

A helyi rendőrség műbaleset látványát produkálta: egy felborult autóban két véresnek tűnő színész hevert mozdulatlanul. Az eredmény megdöbbentette a hatóságot: az autósok 90 százaléka egyszerűen továbbhajtott. Az egészet rejtett kamerák rögzítették, és a rendőrség később több autóst kérdőre vont: ugyan miért mulasztották el a kötelező segítségnyújtást. Legtöbbjük nem tudott magyarázattal szolgálni. 

A rendőrség a sajtóban a vizsgáztatás lesújtó eredménye után felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a villámgyors segítségnyújtás, hiszen életeket menthet.

MTI/para