Rendőrségi akció volt a Dunaszerdahelyi járás közútjain – mutatjuk, hogy zárult

Nemcsak sofőröket, hanem gyalogosokat is ellenőriztek a rendőrök pénteken a Dunaszerdahelyi járásban.

Rendőrségi akció volt a Dunaszerdahelyi járás közútjain – mutatjuk, hogy zárult
Fotó: TASR - illusztráció

Közúti rendőrségi akció zajlott pénteken a Dunaszerdahelyi járás közútjain – tájékoztatta a Paramétert Mária Linkešová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője.

A rendőrségi akció pénteken déli 12 órától 16 óráig tartott, ez idő alatt 109 kihágás került a jegyzőkönyvbe: 103 sofőr bírságot kapott, 6 pedig figyelmeztetéssel megúszta.

A négy óra alatt 62 gyorshajtót csíptek el a járásban, 14 sofőr telefonált vezetés közben, négyen elmulasztották a kötelező elsőbbségadást, kilencen pedig nem használták a biztonsági övet. Egy sofőrnek az autója nem volt megfelelő műszaki állapotban, 13 személyt pedig egyéb kihágás miatt vontak felelősségre (világítás, hiányzó dokumentumok). Az akció során két sofőr jogosítványát vonták be, mert nem tudta kifizetni a helyszíni bírságot.

Több rendőr lesz az utakon

A rendőrség mától Szlovákia-szerte nagyobb hangsúlyt fektet a közlekedési szabályok betartásának ellenőrzésére, mindenekelőtt a gyalogos-átkelőhelyeken, iskolák közelében, kórházaknál, autóbusz- és vonatállomásoknál, valamint a bevásárlóközpontok közelében is.


(parameter)