Részeg fószert kapcsoltak le a zsaruk Dunaszerdahelyen

A 63 éves dunatőkési lakos mellett Csallóközcsütörtökben is lefüleltek egy vélhetően ittas sofőrt.

Szombaton késő este, negyed tizenegykor állított meg a rendőrség Dunaszerdahelyen egy Peugeot 607-es személygépkocsit, melyet gy 63 éves dunatőkési férfi vezetett.

A fickón elvégzett alkoholteszt pozitív eredményt hozott, méghozzá nem is kicsit. A műszerrel 1,01 mg/l alkoholszintet állapítottak meg, ami 2,10 ezreléknek felel meg - tájékoztatott érdeklődésünkre Mária Linkešová kerületi rendőrségi szóvivő.

A nyugdíjaskorú férfit őrizetbe vették, majd azonnal megkezdték ellene a büntetőeljárást ittas állapotban elkövetett közúti veszélyeztetés ügyében. A bíróság az eljárás végén hétfőn délelőtt határozott az ügyében: pénzbírságot szabtak ki rá, valamint bevonták a jogosítványát.

Vasárnap hajnalban Csallóközcsütörtökben is elfogtak egy nagy valószínűséggel ittas sofőrt a rendőrök. A szenci járásbeli 36 éves férfi visszautasította úgy az alkoholtesztet, mint a vérvizsgálatot, a rendőrök azonban ilyen esetben úgy kezelik, mintha súlyosan ittas állapotban lett volna, egy ezrelék feletti alkoholszinttel. Ezért pedig egy évig terjedő börtön is kiszabható.

(para/nok)