Részeg gyalogost gázolt el egy furgon

Az autó nem messze Rózsahegytől  (Ružomberok) gázolta el a gyalogost, aki alkoholos befolyásoltság alatt volt, és a sofőr elmondása szerint át akart menni az út másik oldalára. Az ütközés során zúzódásos és töréses sérüléseket szenvedett – írja a noviny.sk.

Nem sokkal éjfél után Rózsahegytől Liptószentmiklós (Liptovský Mikuláš) irányába történt az eset.

Az ukrán rendszámú furgonban ukrán munkások egy csoportja utazott, akik Csehországba igyekeztek. A sötét ruhát viselő járókelő egyszercsak kiugrott az út széli fűből, s annak ellenére, hogy a sofőr ki akarta kerülni az ütközést, az ittas férfit eltalálta a bal oldali visszapillantó tükör.

„A gyalogos át akart futni az úton. Kórházba szállították. Eszméleténél volt, eltörött a lába“ – nyilatkozta a furgon vezetője.

Az 56 éves férfi zavart volt. Azt sem tudta megmondani, hogy honnan hová tartott. A mentők megérkezéséig az ukrán munkások voltak a segítségére.

„A mentősök a helyszínen ellátták az alkoholos befolyásoltság alatt lévő férfit, aki nyílt sípcsonttörést szenvedett“ – informálta a noviny.sk-t Alena Lacyková-Krčová, a Falck mentőszolgálat szóvivője.

„A furgont vezető 26 éves férfit alkoholszondás ellenrőzésnek vetették alá, de nem volt alkohol a vérében. A gyalogosnál 1,73 promile alkoholt mutatott ki az alkoholszonda“ – tájékoztatott Radko Moravčík Zsolna megyei szóvivő.

Noviny.sk/para