Részeg nyergesvontatós söpört le a 63-as útról egy kisgyermekes családot Egyházgellénél!

Dunaszerdahelyi rendszámú nyergesvontató ütközött hátulról egy ugyancsak dunaszerdahelyi járásban regisztrált piros Škoda Octaviával az I/63-as út egyházgellei kereszteződésében péntek délelőtt 11:30 körül.

Részeg nyergesvontatós söpört le a 63-as útról egy kisgyermekes családot Egyházgellénél!
Fotók: Paraméter

Mindkét jármű Somorja irányából tartott Dunaszerdahely felé.

A pótkocsival (rakománnyal) nem rendelkező nyergesvontató nagy sebességgel haladt az Octavia mögött, és akkor kapta el hátulról, majd oldalról a személygépkocsit, amikor annak sofőrje balra le akart térni a főútról Szentmihályfa felé. Az Octaviát szinte lesöpörte az útról.

Az eset szemtanúi arról számoltak be, hogy a nyergesvontató észak-szlovákiai származású sofőrje a balesetet megelőzően folyamatosan előzködött már Nagyszarvától. Az ütközést követően aztán kiugrott a járműből, felkapott néhány darabot az árkot beborító törmelékből, bedobta járműje fülkéjébe, és mintha mi sem történt volna, el akart hajtani a helyszínről - de a helyszínen tartózkodó emberek ezt megakadályozták.

A szökésre egyébként jó oka volt, hiszen miután a rendőrök megszondázták, kiderült, hogy a sofőrnek 2 ezreléknyi alkohol van a vérében, vagyis részeg.

A kamionsofőr a jármű fülkéjében várta a helyszínelés végét, majd rendőrségi őrizetbe került

A megrongált Octaviában egy négytagú család utazott, köztük egy 5 éves gyermek és 7 hónapos testvére. Őket, bár nem sérültek súlyosan, édesanyjukkal együtt a dunaszerdahelyi kórházba szállították a mentők megfigyelés céljából.

-para-