A részeg sofőr egy hentesboltban kötött ki az autójával

Csütörtökön (május 12-én) három közlekedési balesettel, kilenc káresettel és három olyan sofőrrel foglalkoztak a Nagyszombat megyei rendőrök, akiknek leheletében egy ezreléknél több alkoholt mutatott ki az alkoholszonda. Erről Zlatica Antalová, Nagyszombat megye rendőrségi szóvivője tájékoztatott.

A részeg sofőr egy hentesboltban kötött ki az autójával
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Reggel a Na Hlinách lakótelepre riasztották a nagyszombati rendőröket, ahol egy Suzuki SX4-es 59 éves sofőrje egy helyi húsbolt bejáratának csapódott. A férfi nem figyelt oda eléggé a járművezetésére, átgurult az útpadkán, majd a nyitott ajtó megállította őt. A férfin a rendőrök alholszondás tesztet végeztek, melynek értéke több mint 2,5 ezrelékre kúszott fel. A helyszínre kiérkező járőr korlátozta őt a személyi szabadságában és a rendőrkapitányságra szállította őt. Függőséget okozó szer hatása alatt elkövetett vétséggel vádolják, amiért a törvény szerint akár egy évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

Pöstyénben egy 68 éves kerékpárosnak nekihajtot egy Kia Rio márkájú személyautó, mert a kerékpáros nem tartotta be a közlekedési szabályokat egy kereszteződésnél. Mindkettejüknek negatív lett az alkoholtesztje. A sérült nyugdíjas nőt kórházba szállították..

Szerdán estefelé Feketenyéken egy 29 éves motoros árokba borult Kawasaki motorkerékpárjával, amikor megállt egy járdaszegély mellett. A rendőri igazoltatás során 1,5 ezreléket fújt. Sérülései miatt a galántai kórházba szállították őt. Függőséget okozó szer hatása alatt elkövetett szabálysértés miatt folytatnak ellene eljárást.

TASR/para