Részegen karambolozott a rendőr, majd megpróbálta másra kenni

Megütheti a bokáját az a rendőr, aki ittasan ült volán mögé, majd karambolozott. A férfi több napon keresztül próbálta elkerülni a felelősségre vonást, majd azt állította, hogy nem ő vezette az autót.

Ivan P., nagyszombati rendőr az elmúlt hétvégén ült ittasan volán mögé, majd egy temetkezési vállalat autójának ütközött. Az eset a Galgóc és Bojnička közti útszakaszon történt.

A balesetet követően Ivan megpróbált megegyezni a másik sofőrrel, az azonban észrevette, hogy a balesetet okozó férfi részeg, ezért értesítette a rendőrséget. Miután kiderült, hogy a vétkes sofőr rendőr, azonnal értesítették a belügyminisztérium felügyelőségét is.

Mária Linkešová rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint Ivan P.-től vért vettek az alkoholvizsgálatra, mivel a szondázást objektív okokból nem végezhették el. A rendőr azt állította, hogy nemrég komoly tüdőgyulladása volt, ezért baja történhetett volna, ha megfújja a szondát.

Egy, a rendőrséghez közeli forrás szerint Ivan szervezetében megközelítőleg 1,9 ezrelék alkoholt állapítottak meg. De ez még nem minden! Miután a rendőrt őrizetbe vették, azt állította, hogy másvalaki vezette az autót. Azonban az illető, akire Ivan megpróbálta rákenni a balesetet, igazolni tudta, hogy semmi köze sincs az esethez. A rendőr végül kedden mindent bevallott.

A belügyminisztérium felügyelősége vizsgálja az ügyet.

noviny.sk/para