Részegen okozott balesetet egy férfi - megsérült a vele egy autóban utazó két gyerek

A rimaszombati járásbeli Nyustyán (Hnúšťa) hétfő délután történt egy baleset, amelyben megsebesült két, 10 és 13 év közötti fiú. Petra Kováčiková, a Besztercebányai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a balesetet egy 32 éves, ittas sofőr okozta.

Részegen okozott balesetet egy férfi - megsérült a vele egy autóban utazó két gyerek
Fotó: TASR

A férfi egy Škoda Felicia típusú gépkocsit vezetett. A Clementis utcában belehajtott egy parkoló autóba, amelyet meg is rongált. A sofőr ennek ellenére továbbhajtott Klenóc (Klenovec) irányába. Maša község után az autója oldalát nekicsapta egy ugyanabba az irányba haladó Suzuki Baleno típusú autó bal hátsó részének. A sofőr ezután sem állt meg. Kisvártatva áthajtott a bal sávba, majd az útról az árokba szaladt. Az autó felborult, és a folyómederben állt meg.

A férfi két kiskorút szállított a gépjárműben. Mindketten megsérültek, kórházba szállították őket. A sofőr alkoholtesztje pozitív volt, 1,12 ezrelékes értéket mutatott. Kiderült, hogy az illetőnek jogosítványa sincs.

A sofőrt őrizetbe vették. Testi sértés és tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés ügyében indult eljárás ellene.

TASR