Ritkán látott átverés az autópiacon: olcsó autót akart venni, elbukta a pénzét és kocsija sincs

4500 euróért kínálták a teljes felszereltségű, új autót.

Ritkán látott autópiaci átveréssel foglalkozik a rendőrség: egy bártfai férfi gyanúsan alacsony áron kínált eladásra egy új autót, teljes felszereltséggel.

A kihagyhatatlannak tűnő ajánlat rövid időn belül felkeltette egy férfi érdeklődését. A fiatal érdeklődő előleget adott az autótulajdonosnak, majd közjegyző jelenlétében aláírták a vásárlási szerződést is.

Jana Migaľová rendőrségi szóvivő közölte, a szerződés tárgya egy új személyautó volt 4500 euró értékben. A szerződés aláírását követően a gyanúsított átvette a 2800 eurós előleget, de a járművet azóta sem adta át a vásárlónak, és az előleget sem adta vissza.

A rendőrség egy 53 éves bártfai férfit gyanúsít csalással. Az illető a bíróság felszólítása ellenére sem jelentkezett, ezért őrizetbe vették. Mint kiderült, a férfinek már a múltban is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással egy másik bűncselekmény miatt.

Daniel Boľanovský ügyvéd azt tanácsolja, autóvásárláskor minden esetben győződjünk meg az autókereskedő megbízhatóságáról, főként akkor, ha külföldről behozott gépjárművet vásárolunk.


(noviny.sk)