Rossz látási viszonyok, hótorlaszok és útjegesedés nehezítik a közlekedést

Galántán és környékén útjegesedés nehezíti a közlekedést. Nyugat- és Közép-Szlovákia járásaiban a sofőröknek rossz látási viszonyokkal kell számolniuk. Erről a Szlovák Útkezelő Társaság (SSC) tájékoztatott a honlapján (www.zjazdnost.sk).

Rossz látási viszonyok, hótorlaszok és útjegesedés nehezítik a közlekedést
Fotó: TASR

„Šturec környékén a látótávolság 50 méterig terjed. A Čadcai járásban, Pozsony környéken, a D2-es autópálya Pozsony – Závod és a D1-es autópálya Pozsony – Szelincs (Zeleneč) szakaszán, valamint Trencsén, Púchov, Lejtős (Sverepec), Besztercebánya, Garamszentbenedek (Hronský Beňadik) és Zsarnóca (Žarnovica) térségében 100 méterig terjed a látótávolság” – áll a SSC közleményében.

Az erős szél következtében hóátfúvások és hótorlaszok keletkezhetnek a nyílt útszakaszokon Nižná Šebastová, Záborské és Trstené környékén.

Šturec, Donovaly és Jánoshegy (Kremnické Bane) hágóit lezárták a kamionok előtt a sűrű havazás miatt. Az SSC figyelmeztetése szerint az ország nagy részén hótakaróval kell számolni.

Nyugat- és Közép-Szlovákia járásaira elsőfokú hóriasztást adott ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ). Délnyugat-Szlovákiában hétfő délutánig 15 centiméter, északnyugaton és a középső országrészekben pedig akár 30 centiméter hó is hullhat.

(TASR)