Már közösségi kerteket is támogat a Zöld Oázis program

Újra támogatást kaphatnak terveikre azok a természetbarátok, akik elhivatottak környezetük szebbé és jobbá tétele iránt. 

Már közösségi kerteket is támogat a Zöld Oázis program

Az Ekopolis Alapítvány és a Slovnaft rt. immár kilencedik alkalommal hirdetik meg a Zöld Oázis támogatóprogramot. A kiválasztott projekteket összesen 56 ezer euróval támogatják, a pályázatokat legkésőbb 2014. december 8-ig kell benyújtani.

A Zöld Oázis program legfőbb célja a közösségi együttműködés támogatása, valamint a környezetünkben lévő természeti értékek mentése és megújítása. Támogatásért folyamodhatnak non-profit civil szervezetek, alap- és középiskolák, szabadidőközpontok, de önkormányzatok is.

"A Zöld Oázis program fontos jellemzője, hogy aktívan reagál az aktuális trendekre és társadalmi igényekre, így most is nyitunk egy új témát, mely főleg városi környezetre jellemző, ez pedig a közösségi kertek létrehozása. Idén tehát kiemelten kezeljük a városi közösségi kertek és a városi, alternatív növénytermesztés kialakítására irányuló pályázatokat" - nyilatkozta Anton Molnár, a Slovnaft  marketingigazgatója.

A támogatóprogramnak köszönhetően egyébként már a Csallóközben is létesült egy zöld oázis, októberben alapiskolások telepítettek őshonos fákat a dunaszerdahelyi Zsigmond király parkba.

(parameter)