Néhány éven belül a Lamborghini új luxusmodelljét is a Volkswagen pozsonyi üzemében gyárthatják

A Porsche Cayenne, a Volkswagen Touareg és az Audi Q7 után újabb luxuskocsit "honosít" a szlovák autóipar - írja az Aktualne.sk.

Néhány éven belül a Lamborghini új luxusmodelljét is a Volkswagen pozsonyi üzemében gyárthatják

Az autócsaládot egy újabb márkával bővítik, mégpedig a Lamborghini új, Urus néven ismert modelljével. Az europe.autonews.com portál információi szerint a gyártósorról 2017-ben futhatnak ki az első modellek.

A portál számára  a Volkswagen Group környezetéből is megerősítették az információt. A pozsonyi üzemnek az elkövetkező időszakban már fel kell készülnie az újabb SUV gyártásához, ami többek között azt is jelenti, hogy a Volkswagen konszern rendelkezésére álló legnagyobb sajtológépet kell beiktatniuk. Ez a berendezés gyártja majd azokat az acél és alumínium elemeket, amelyekkel az autógyártó az újabb modelljeinél igyekszik a kocsik súlyát, és ezáltal a fogyasztásukat is csökkenteni.

"Bizonyára megértik, hogy az ehhez hasonló spekulációkra nem reagálunk" - fogalmazott az Aktualne.sk portál megkeresésére a Volkswagen Slovakia szóvivője, Vladimír Michalík.

1990 óta az Urus lesz a Lamborghini első SUV kategóriába sorolandó autója. Az akkori LM002 típus, ismertebb nevén a Rambo Lambo gyártását 1993-ban állították le. Ennek okaként azt hozták fel, hogy igyekezetük ellenére nem sikerült katonai gépjárművé átalakítani.

A Volkswagen csoport, amelyhez a Lamborghinin kívül például a Bentley vagy a Porsche márkák is tartoznak, a luxus SUV-okkal, a kínai, orosz és közel-keleti vagyonosok szívét, azaz pénztárcáit igyekszik megcélozni.

Aktualne.sk/para